11 Mart 2025 14:50

Aydın’da sulama kısıtlaması kararı Meclis’te

Aydın Valiliği’nin 2025 yılı sulama sezonunda tarım arazilerinin yüzde 50'sine sulama suyu verileceği kararını, CHP’li Tezcan Meclise taşıdı. 

Aydın’da sulama kısıtlaması kararı Meclis’te

Fotoğraf: DHA

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın'da çiftçiyi etkileyen sulama kısıtlamasını TBMM gündemine taşıdı. Tezcan, Aydın Valiliği tarafından 2025 yılı sulama sezonunda tarım arazilerinin yüzde 50'sine sulama suyu verileceğini belirterek bu kararın ardından Bakanlığın bir çalışması olup olmadığını Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sordu.

Tezcan’ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yanıtlaması için yönelttiği sorular şöyle:

  • ''2025 yılı sulama sezonunda tarım arazilerinin sadece yüzde 50’sine su verilmesi nedeniyle çiftçilerin yaşayacağı ekonomik kayıpları telafi etmek için Bakanlığınız tarafından herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? 
  • Çiftçilerin kira ve kredi borçlarını ödeyebilmeleri adına faizsiz kredi, borç yapılandırması ya da kira destek programı gibi özel bir destek çalışmanız var mıdır? 
  • Kuraklığa dayanıklı tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve alternatif sulama yöntemlerinin teşvik edilmesi adına Bakanlığınızın yürüttüğü projeler nelerdir? 
  • İkinci ürün ekimi için sulama yapılamayacağı düşünüldüğünde, çiftçilerin gelir kaybını telafi edecek alternatif ürün planlaması ya da teşvik edici programlar planlanmakta mıdır? 
  • Yem bitkileri üretimindeki düşüş nedeniyle hayvancılık sektöründe yaşanabilecek sıkıntılar öngörülerek yem desteği sağlanacak mıdır? 
  • Kuraklıktan kaynaklı Aydın’ı afet bölgesi kapsamına almayı düşünüyor musunuz?​” (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Patrona 0, işçiye yüzde 29
Vergide büyük yüzsüzlük

Patrona 0, işçiye yüzde 29

Maliye Bakanı Şimşek vergide adalet vurgusu yaparken, Türkiye’nin en büyük 10 sanayi şirketinin ödediği kurumlar vergisi, cirolarına oranla yüzde 0 ile binde 1 arasında kaldı. Vergi yükü her zaman olduğu gibi işçilerin sırtında kaldı. Faiz ödemelerine ayrılan pay rekor kırdı.

2024'de Ford Otosan'ın ödediği vergi oranı: yüzde 0,02

Arçelik'in ödediği vergi oranı: yüzde 0

Ereğli Demir Çelik'in ödediği vergi oranı: yüzde 0

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
10 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et